Léčení minulosti pomocí symbolů reiki 2.stupně

02.01.2015 21:40
Pro to, abyste mohli provádět toto cvičení, musíte být zasvěcení alespoň v Reiki druhého stupně. Postup je následující:
 
1. Zavřete oči a soustřeďte se na svůj nádech a výdech. Nechte všechny myšlenky stranou.
2. Nakreslete všechny 3 symboly Reiki II a aktivujte je do dlaní.
3. Nakreslete před sebe symbol HZN a poproste energii Reiki, aby vás zavedla do situací v minulosti, které jste nedokázali vyřešit a se kterými jste se doposud nevypořádali. 
4.Nechte tuto prosbu ve vzduchu a představte si, že se zvedáte z místa, kde sedíte a jdete ke dveřím místnosti. V okamžiku, kdy je otevřete, budete v určité situaci, která se potřebuje vyřešit, abyste mohli pokračovat ve vašem duchovním vývoji.
5. Pozorujte situaci. Nedávejte do ní žádné emoce. Představte si, že jste pouhým pozorovatelem. Dívejte se na sebe, na lidi okolo vás. Na to, jak s vámi jednají. Pokud to uznáte za vhodné, posílejte do situace symbol moci CKR nebo symbol SHK. Pokud jde o nějakou traumatizující událost, poproste o pomoc anděly. Vyčistěte veškeré negativní emoce v minulosti. Může to trvat i několik minut. Nikoho nesuďte, pouze se na celou situaci dívejte jako byste se dívali na film.
6. Jedná se o to, abyste pochopili, že všichni v té dané situaci udělali přesně to, co měli. Pokud jste vy nebo ostatní nejednali správně je to proto, že jste nevěděli, jak správně jednat. V té dané chvíli jste měli jen dané možnosti a prostředky k jednání a i když to nebyla zrovna nejlepší volba, už se stalo. Všichni vyřešili tu danou situaci jak nejlépe mohli. Pokud udělali chybu ve svém chování, nevadí. Každá chyba se dá napravit, ale nejprve musíte odpustit jak sobě, tak druhým.
7. Pokud cítíte, že už se vše vyřešilo, nebo že je toho na vás moc a chcete se vrátit jindy, běžte zpět ke dveřím. Předtím než opustíte tuto situaci, nakreslete velké CKR, pošlete ji do situace a vraťte se do součastnosti.
8. Poděkujte energii a andělům, kteří vás doprovázeli. Několikrát se zhluboka nadechněte, soustřeďte se do duchovního srdce a pak otevřete oči. Změnilo se něco ve vašem vnímání?