Základní meditace pro práci s Reiki: Spojení Země-Vesmír

11.10.2014 21:57

Toto je jedna ze základních meditací, kterou doporučuji provádět pokaždé před s prácí s Reiki, protože vám pročistí váš energetický kanál, kterým přijímáte energii.  

1.    Postavte se s nohama mírně rozročenýma

2.    Zhluboka vydechněte, abyste vyprázdnili plíce od starého vzduchu a pak se zhluboka nadechněte.

3.    Teď si představte, jak stoupá rudá zemská energie z jádra a napojuje se na vaši první čakru a aktivuje ji. Potom stoupá po páteři k druhé čakře, třetí,...  až dorazí k sedmé čakře.

4.    Ze sedmé čakry stoupá tato energie do vesmíru, kde se spojí se Sluncem. U Slunce se změní energie z červené v bílou, zvýší se frekvence této energie, vrací se zpět k nám a my ji přijmeme sedmou čakrou, kde se nám nahromadí a pomalu postupuje dolů po všech čakrách. Po cestě páteří všechny čakry aktivuje.

5.    Jakmile tato energie dorazí k první čakře, zamíří zpátky do země a spojí se se zemským jádrem. Tady se opět přemění barva této energie na červenou a vrátí se k nám, kde se nahromadí v první čakře a celý proces se opakuje ještě aspoň 4x.

6.    Při posledním nádechu se tato energie zastaví v duchovním srdci, kde se spojí s pocity bezpodmínečné lásky, oddanosti a soucitu.

7.    Zaměřte se na vaši srdeční čakru. Čím víc vesmírné a zemské energie k ní proudí, tím je zářivější a zvětšuje se tak, až prochází celým vaším tělem a dokonce vychází z vašeho těla i dlaněmi.

8.     Znovu se zhluboka nadechněte a představte si, jak do vás proudí jak zemská tak vesmírá energie, spojí se s vaší duchovní čakrou a s výdechem z vás vychází tato energie a šíří se do celého světa, do vesrmíru, do nekonečna.

9.    Cítite se jako kanál mezi nebem a zemí?