Reiki (nejen) ve Španělských nemocnicích

30.07.2014 15:53
Reiki je uznávaná od roku 2000 Mezinárodní zdravotnickou organizací jako doplńková léčba. Ve Spojených státech se běžně užívá tato metoda v nemocnicích už desítky let, v Evropě se začala užívat až po roce 2000 a to ve Velké Británii. Postupně se tato metoda dostává do nemocnic celé Evropy, jako je Švýcarsko (tady léčbu Reiki dokonce hradí některé zdravotní pojišťovny), Německo nebo třeba Španělsko.

Reiki se používá ve Španělských nemocnicích jako doprovodný prostředek léčby už od roku 2007. Zasloužila se o to hlavně španělská doktorka v oblasti dětské chirurgie Araceli García. Ona sama byla zasvěcená do Reiki, které jí velmi pomáhalo, a rozhodla se uspořádat informativní přednášku na toto téma v nemocnici, kde pracovala. Po několika měsících od tohoto okamžiku bylo do Reiki zasvěcených několik stovek zdravotních sester a doktorů, aby mohli pomáhat pacientům vyrovnat se s následky chemoterapie a zmírnit nežádoucí účinky léků.

Reiki znamená „univerzální energie“. Je to alternativní metoda léčby, kdy terapeut posílá do těla nemocného tuto univerzální energii.  Ta posiluje imunitní systém člověka a tělo se pak samo dokáže vyléčit.

První 2 nemocnice ve Španělsku, které začaly využívat tuto metodu léčby, jsou Hospital 12 de Octubre, a  Hospital El Ramón y Cajal, obě v Madridu.

V současné době se Reiki používá jak u dospělých, tak u dětí a to k léčbě rakoviny, AIDS, chronických onemocnění, před operačními zákroky a u pacientů s nevyléčitelnými nemocemi. Reiki nemá vedlejší účinky a může se bezpečně doplňovat s jakýmkoukoliv léčbou.

Seznam veřejných nemocnic, kde se v současnosti léčí pomocí Reiki:

Madrid

Hospital Ramón y Cajal

Hospital 12 de Octubre

Hospital La Paz

Hospital Gregorio Marañón

Hospital Puerta de Hierro

Barcelona

Hospital de la Vall Hebrón

Jerez

Hospital de Jerez de la Frontera 

Granada

Hospital Materno Infantil Virgen de las Nieves (v oddělení porodnice se užívá Reiki ke uklidnění novorozenců)

Hospital Clínico Universitario San Cecilio en la Unidad del Dolor.


Na obrázku: Kurz Reiki nemocničnímu personálu v nemocnici El 12 de Octubre v Madridu. Zdroj: www.20minutos.es

Více zde: https://reiki-uh.blog.cz